Recreatiewoning kopen

Recreatiewoning kopen

Terug naar resultaten

Recreatiewoning kopen

Wilt u vakantie en beleggen met elkaar combineren, denk dan eens aan de koop van een recreatiewoning op een vakantiepark. Zelf genieten van uw recreatiewoning op een park en daarnaast uw 2e huis verhuren voor een mooi rendement.

Aanbieders recreatiewoningen op een vakantiepark

Bij diverse bekende gerenommeerde aanbieders van vakantiehuizen op vakantieparken (zoals RCN, Droomparken en Europarcs), kunt u tegenwoordig een recreatiewoning kopen. Het is aan u om te kiezen tussen één van deze aanbieders of juist te kiezen op faciliteiten van het park, de luxe van de recreatiewoning en/of bijvoorbeeld de ligging van de 2e huizen. Roompot Vakanties, Landal GreenParks en Center Parcs zijn in Nederland de grootste aanbieders van vakantiehuizen op vakantieparken. Alle drie bieden ze tweede huizen aan op hun parken. Landal Makelaardij biedt naast aanbod in Nederland vaak ook 2e woningen te koop aan in o.a. Duitsland, Tsjechië, België en Oostenrijk. Roompot heeft meestal ook een mooi aanbod in Duitsland en Center Parcs vastgoed (onderdeel van Pierre & Vacances) biedt een aantal mooie recreatiewoningen in Frankrijk te koop aan. Het kopen van een tweede huis bij één van deze aanbieders heeft een groot aantal voordelen, zoals: regelmatige huurinkomsten, geen zorgen om beheer, genieten van de diverse faciliteiten, ervaring, expertise en dus een groot klantenbestand.

Recreatiewoning op een vakantiepark met huurgarantie

Uiteraard kunt d’r voor kiezen om uw tweede woning op een vakantiepark niet te verhuren. U kunt dan altijd gebruik maken van uw recreatiewoning. Onbeperkt vakantie vieren,… Maar vaker wordt de recreatiewoning verhuurd. U kunt dan kiezen tussen verschillende vormen. Bij bemiddeling heeft u normaal gesproken geen vaste huurinkomsten, maar wordt er uitbetaald aan de hand van de verhuurde periodes. Daarnaast hanteren deze organisaties vaak de huurgarantie. U spreekt dan van te voren af, welk bedrag u jaarlijks krijgt uitgekeerd (gedurende de looptijd). U kunt dan uiteraard niet onbeperkt gebruik maken van de tweede woning aangezien de verhuurder aan de huurgarantie moet zien te geraken. Bij dalende beurskoersen en rentes kan een vakantiehuis met huurgarantie een aantrekkelijk alternatief zijn voor obligaties en aandelen.