Tweede huis strand

Tweede woning aan het water

Terug naar resultaten

Tweede woning Aan strand, zee of meer

Een tweede woning kopen, die gelegen is aan het strand, zee of een meer. Graag een 2e huis aan het water? Dan is dit uw kans!

Tweede woning aan het strand

Bent u een liefhebber van het strand? Dan is het toch heerlijk om bijvoorbeeld in de weekenden naar uw tweede huis aan het strand te kunnen rijden. Als u kiest voor een 2e woning aan de Nederlandse of Belgische kust, dan is uw huis goed aan te rijden. Het strand is niet alleen in de zomer heerlijk, maar juist een uitgelegen plek om in de winter lekker uit te waaien, waarna u met een lekker glas wijn in uw tweede huis kunt nagenieten. Populaire locaties aan het strand vindt u bijvoorbeeld in Zeeland, maar ook in Belgische plaatsen als Knokke, De Panne en Blankenberge. Maar uiteraard zijn er ook mogelijkheden verder weg. Wellicht minder handig voor een weekendje weg, maar juist wel voor langere periodes. Vooral de huizen in Frankrijk, Italië, Griekenland, Spanje en Turkije zijn populair. Maar vergeet ook niet de 2e huizen in bijvoorbeeld Curacao.

Tweede huis aan zee

Het kantoor van Tweede-Woning.nl is gevestigd in Goes, Zeeland. Dat is niet direct aan zee, maar wel heel dichtbij de zee. Ook voor ons is het nog altijd geweldig om lekker uit te waaien aan zee of binnen enkele minuten op een mooie stranddag de Zeeuwse zee in te duiken. We kunnen ons dan ook helemaal voorstellen, dat u interesse heeft in een tweede huis een zee. In Nederland is de zee vaak koud, maar als u een 2e woning aan bijvoorbeeld de Middellandse zee koopt dan kunt al veel eerder en langer in het seizoen zwemmen. Wat je tegenwoordig ook steeds vaker ziet, zijn de zogenaamde ‘strandhuisjes’. Vroeger waren dit kleine eenvoudige houten huisjes waar strandgangers hun koelbox en strandspullen konden opslaan. Tegenwoordig lijken het meer bungalows of zelfs villa’s. Bekende aanbieders van vakantiehuizen zoals Roompot Vakanties en Landal Greenparks verhuren van dit soort strandhuizen. Vaak zijn deze eerst verkocht aan particulieren. U kunt er dan zelf gebruik van maken, maar vaak ook nog een mooi rendement krijgen voor de verhuur van uw woning.

2e woningen aan een meer

Wilt u aan het water wonen, maar liever niet aan zee, dan kan een tweede woning aan een meer uitkomst bieden. Er zijn diverse bekende en minder bekende meren waar mooie huizen te koop worden aangeboden. Bekende meren vindt u bijvoorbeeld in Italië. Zo is het prachtig wonen aan Comomeer, Luganomeer, Maggioremeer en het Gardameer. De meren staan bekend om hun watersport mogelijkheden. Maar bent u minder sportief dan is het ook heerlijk om te genieten vanaf de kant op één van de Italiaanse terrasjes. Ook liggen er diverse mooie golfbanen in de buurt van de eerder genoemde meren. Wilt u een 2e huis voor de weekenden? Dan zal u niet zo snel een woning in Italië kopen. Er zijn ook prachtige meren in Nederland, België Duitsland en Frankrijk. Op zo’n 10 minuten van ons kantoor is bijvoorbeeld het Veerse Meer. Een prachtig meer waaraan ook hele mooie tweede woningen liggen, die bij verhuur ook nog eens een hoog rendement kunnen opleveren. Ook aan het Ijsselmeer liggen vergelijkbare koopwoningen.